Emotionel frihedsterapi - også kaldet EMDR

Emotionel Frihedsteknik – også kaldet EMDR

I efteråret 2023 tog jeg et kursus i Emotionel Frihedsteknik – også kaldet EMDR – hos “Psyke og Helbred” ved Dorte Trønninge, og jeg har haft lejlighed til at praktisere det med klienter i traumeterapi lige siden med gode resultater.

Hvad er EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) er en terapeutisk tilgang udviklet til at hjælpe personer, der lider af traumer og PTSD. Metoden blev først introduceret af psykologen Francine Shapiro i slutningen af 1980’erne.

I en session med Emotionel Frihedsteknik – også kaldet EMDR-terapi – bliver klienterne bedt om at følge terapeutens fingerbevægelser, mens de fokuserer på en traumatisk begivenhed eller en ubehagelig erindring. Denne proces hjælper med at aktivere hjernens naturlige evne til at bearbejde og integrere traumatiske minder på en sund måde.

Ideelt i Traumeterapi

Gennem gentagne sæt af denne proces oplever mange mennesker gradvist en reduktion i intensiteten af deres traumatiske minder og symptomer. EMDR kan også hjælpe med at identificere og ændre negative tankemønstre og overbevisninger forbundet med traumet og hjælpe individet med en sund udvikling, efter at traumet er forløst.

Du kan læse mere om, hvordan jeg arbejder med Traumeterapi her

I øvrigt er der mulighed for en gratis afklarende telefonsamtale, inden du beslutter dig for en session hos mig. Se mere her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Scroll til toppen