Stressbehandling Aarhus

Stress

Derfor stressbehandling - stress kan optræde i flere grader. Har du været stresset over længere tid, kræver det en periode, hvor du må genoptræne både fysiske og psykiske ressourcer. Og her kan jeg hjælpe dig.

Min tilgang til stress er først og fremmest at afdække, hvor alvorlig stresstilstanden er. Dernæst sikrer vi, at organismen får det, den har brug for nu og her. Først herefter afdækker vi, hvilke psykologiske og følelsesmæssige handlemønstre, der har skabt den. De redskaber, jeg anvender, er samtale, terapi og evidensbaserede Heartmath og traumeterapeutiske teknikker, der vitaliserer nervesystemet.

Stressbehandling

Mere om stress

Stress kan betragtes som en gradvis proces. I den ene ende af skalaen er du i trivsel og stressniveauet og de udfordringer, du møder, passer til de ressourcer du oplever at ha’ til rådighed. Midt på skalaen, kan det være længerevarende, men milde og forbigående symptomer på stress.

Herefter kan stressen udvikle sig til mere alvorlige og vedvarende symptomer. Du kan være ramt af stress uden selv at vide det, fordi det kun gradvis ændrer din selvopfattelse. Stresstilstanden kommer ofte snigende, og du tror måske, at det er nødvendigt for, at du kan fungere. Det er derfor ofte vores omgivelser, der gør os opmærksomme på, at vi er stressede.

Længerevarende stress kan udvikle sig til både psykiske og fysiske lidelser som fx hjerteproblemer, angst og depression. 

Mere om stressbehandling

Stress indikerer, at noget er ude af balance og kan vise sig som mental, følelsesmæssig eller fysisk spænding eller underskud. Hvis vi ikke håndterer stress, ophobes det i vores system og kan føre til mental uklarhed, følelsesmæssige reaktioner, energidræn og helbredsproblemer. Ofte bemærker vi ikke, at stress bygger sig op, fordi vi er optaget af, at få vores liv til at fungere. Ofte bebrejder vi os selv eller andre. For eksempel hvis vi får en mail eller et telefonopkald om noget, vi ikke kan lide, og bliver frustreret eller irriteret. Disse følelser af frustration og irritation kan dræne din energi og føre til negative holdninger og adfærd, der skaber mere stress. Ofte kan vi ikke ændre mennesker eller situationer, men vi kan ændre, hvordan vi reagerer på dem. Stressbehandling giver os mulighed for at omdanne stress i øjeblikket til afbalancerede reaktioner, der stopper energidrænet og sundheds- og de relationelle konsekvenser. .

Stressbehandling
Psykoterapeut Aarhus / Stressbehandling

Reaktioner og symptomer

Når vi tillader reaktioner som utålmodighed, frustration, vrede, sårede følelser, jalousi, skyldfølelse og selvmedlidenhed at løbe uforstyrret i vores tanker og holdninger resulterer det ofte i angst. Det er når vi overvældes af disse tanker og følelser vi bliver stressede. Den følelsesmæssige energi føres tilbage til vores hjerte og nervesystem og kan komme til udtryk som angst. Stress og angst aktiverer hjernekredsløb og hormoner, der forbereder kroppen til at beskytte sig selv i kamp-, flugt- eller frysereaktioner. Problemet er, at dette overlevelseskredsløb bliver aktiveret af hverdagens stressende situationer, der ikke er livstruende, såsom et skænderi, en trafikprop, en deadline osv., og angst kan sætte ind. Vi kan stoppe kaskaden af stressreaktioner, når vi først ved hvad man skal gøre. Det starter med at vi bliver opmærksomme på symptomerne. Det er her stressbehandling kan komme ind i billedet.

Symptomer - få stressbehandling nu

De fysiske symptomer kan begynde med spændinger i nakke, skuldre og ryg, hovedpine, trykken for brystet, fordøjelsesproblemer, hjertebanken og allergi.

De psykiske symptomer kan være, humørsvingninger, tristhed, vrede, skam, selvværdsproblemer, overtænkning og vedvarende bekymringer. Men også trang til at isolere sig, passivitet, apati, svingende til stor aktivitet, stort behov for at tale og give udtryk, søvnproblemer, højt forbrug af stimulanser og mad. Har du brug for hjælp, så find stressbehandling Aarhus her på siden.

Andre oplever svigtende overblik, koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær og blackouts. For alle symptomerne gælder, at det kan være, gradvist, periodisk og både afhængigt og uafhængigt af hinanden – og at du har brug for hjælp til at komme på fode igen.

Kontakt mig uforpligtende og hør, hvordan jeg kan hjælpe dig med dine udfordringer - stressbehandling Aarhus

Udtalelse fra klient

“Jeg var i en situation, hvor jeg var tæt på at brænde ud arbejdsmæssigt, og jeg ville gerne fange det i opløbet. Derfor aftalte jeg med min chef, at jeg ville prøve et coaching-forløb, og han foreslog Odin. Det var en ubetinget positiv oplevelse, hvor jeg allerede efter første session følte, at jeg gik hjem med noget, jeg kunne arbejde videre med. Alt foregik stille og roligt – nede på jorden – og det var dét, jeg havde brug for ”
Ole, 28 år
Scroll to Top
Scroll til toppen